Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Szkoła Podstawowa im. 11 Listopada w Rusi

Ruś 4, 10-687 Olsztyn

Specjalista – stanowisko ds. kadrowych i administracji

Stanowisko: Specjalista – stanowisko ds. kadrowych i administracji
Wymiar etatu: 1 etat
Miejsce wykonywania pracy: Szkoła Podstawowa im. 11 Listopada w Rusi, Ruś 4

Wykształcenie:

• wyższe
  • preferowane: ekonomia, administracja, zarządzanie zasobami ludzkimi

Obowiązki:

Zadania z zakresu spraw kadrowych w tym:
- obsługa kadrowa pracowników szkoły
- zakładanie i prowadzenie akt osobowych związanych z przebiegiem zatrudnienia,
- przygotowywanie dokumentów związanych z nawiązaniem oraz rozwiązaniem stosunku pracy tj. umowy, świadectwa pracy,
- tworzenie kalendarza urlopów,
- przyjmowanie wniosków urlopowych,
- przygotowywanie budżetu wynagrodzeń dla organu prowadzącego szkołę,
- wydawanie skierowań na badania lekarskie, kontrola nad terminem ważności,
- rozliczanie czasu pracy (urlopy, zwolnienia lekarskie, nadgodziny itp.),
- prowadzenie spraw dot. podnoszenia kwalifikacji zawodowych pracowników,
- sporządzanie sprawozdań do GUS, PFRON.
- przygotowywanie, weryfikacja i przechowywanie dokumentów dotyczących procesu rekrutacji.

Zadania z zakresu spraw administracyjnych szkoły to m.in.:
- wykonywanie obowiązków administracyjnych, związanych z korespondencją z różnymi instytucjami itp.,
- prowadzenie ewidencji delegacji służbowych oraz ich rozliczanie,
- prowadzenie ewidencji druków ścisłego zarachowania i ich rozliczanie oraz inne obowiązki wynikające z zakresu czynności,
- obsługa Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych,

Zakres odpowiedzialności:

• Ponosi odpowiedzialność za prawidłową, terminową i zgodną z przepisami prawa realizację powierzonych jej obowiązków,
  • Przygotowuje dokumenty z zastosowaniem obowiązujących przepisów, co wymaga stałego poszerzania wiedzy, umiejętności i podnoszenia kwalifikacji poprzez doskonalenia zawodowe.

WYMAGANIA

• Wykształcenie: wyższe,
  • Doświadczenie w prowadzeniu kadr min. 2 lata,
  • Praktyczna znajomość prawa pracy, karty nauczyciela i ubezpieczeń społecznych,
  • Bardzo dobra znajomość obsługi komputera i innych urządzeń biurowych.

Umiejętności:

• Interpretacji i stosowania przepisów prawnych,
  • Rozwiązywania problemów i konfliktów,
  • Dobrej organizacji pracy własnej,
  • Radzenia sobie ze stresem,
  • Umiejętność rozwiązywania konfliktów,
  • Umiejętność komunikacji z pracownikami.

Wymagania dodatkowe:

• Znajomość przepisów w zakresie działania ( m.in. Kodeks pracy, ustawa o pracownikach samorządowych, ustawa o systemie oświaty, karta nauczyciela),
  • Umiejętność sporządzania umów o pracę oraz innych druków i aktów prawnych,
  • Umiejętność współpracy w zespole.

Warunki pracy:

• Praca w budynku Szkoły Podstawowej im. 11 Listopada w Rusi, Ruś 4, na drugim piętrze oraz Filia szkoły w Rusi, ul. Jeziorna 24, Bartąg
  • Praca jednozmianowa,
  • Praca przy komputerze powyżej 4 godzin.

Wymagane dokumenty:

• CV wraz z klauzulą:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Szkołę Podstawową im. 11 Listopada w Rusi, w celu prowadzenia rekrutacji na aplikowane przeze mnie stanowisko”.

• list motywacyjny,
  • oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego,
  • oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych i o korzystaniu z pełni praw publicznych,
  • podpisane oświadczenie, że kandydat nie był prawomocnie skazany za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe. Kandydat wyłoniony w procesie rekrutacji przed nawiązaniem stosunku pracy jest zobowiązany do dostarczenia zaświadczenia o niekaralności zgodnie z art. 6 ust. 3 ustawy z dnia 21 listopada 2008 roku o pracownikach samorządowych, opłata związana z wydaniem zaświadczenia obciąża osobę ubiegającą się o zatrudnienie.

Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Szkole Podstawowej im. 11 Listopada w Rusi w miesiącu poprzedzającym zamieszczenie oferty pracy wynosi mniej niż 6%.

Informacje dodatkowe:

• Dokumenty aplikacyjne należy złożyć w Szkole Podstawowej im. 11 Listopada w Rusi, Ruś 4, 10-687 Olsztyn w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta: Specjalista – stanowisko ds. kadrowych i administracji” w sekretariacie do dnia 31 lipca 2023 r. od godz. 7.00 do godz. 14.00 lub przesłać na powyższy adres.
  • Dokumenty aplikacyjne, które wpłyną po terminie wskazanym w ogłoszeniu nie będą rozpatrywane,
  • Informujemy, że w celu przeprowadzenia dalszego procesu rekrutacji skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami w uzgodnionym indywidualnie terminie.
  • Aplikacje należy złożyć w Szkole Podstawowej im.11 Listopada w Rusi (sekretariat szkoły) lub przesłać pocztą na adres Szkoła Podstawowa im. 11 Listopada w Rusi , 10-687 Olsztyn ,Ruś 4.
  • Kandydaci zostaną poinformowani telefonicznie o terminie, czasie i miejscu przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych.
  • Informacja o wynikach konkursu będzie umieszczona na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej www.sprus.naszbip.pl; i na stronie internetowej szkoły: https://sprus.edupage.org
  • Dokumenty potwierdzające wymagane kwalifikacje wykraczające poza dokumenty ustawowo niezbędne, będą przetwarzane wyłącznie za zgodą kandydata wyrażoną na piśmie: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych, przez Szkołę Podstawową im.11 Listopada w Rusi, Ruś 4, 10-687 Olsztyn, w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji.”
  • W razie pytań proszę kontaktować się pod nr telefonu: 89 541 03 22

Dane osobowe kandydatów:

1. będą przetwarzane w celu rekrutacji na stanowisko urzędnicze, w tym kierownicze stanowisko urzędnicze na podstawie art. 6 ust. 1 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony danych osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46//WE;
  2. nie będą udostępniane innym odbiorcom;
  3. nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany nie dłużej niż 3 miesiące od zakończenia procesu rekrutacji.

Liczba wyświetleń: 130
Utworzono dnia: 04.07.2023